Login firme   Inregistrare Firma
mici reparatii

Cum identifici locul fisurat si cum poti remedia problema

861876755128039.jpgScurgerile de apa sunt greu de sesizat pana in momentul in care situatia se agraveaza si ne trezim cu locuinta inundata. Primele picaturi de apa care se scurg de-a lungul instalatiei trebuie luate in serios deoarece, cu timpul, tevile se fisureaza din ce in ce mai mult, cantitatea de apa pierduta este din ce in ce mai mare, iar riscul ca ea sa se inflitreze la vecinul de dedesubt creste. 

Ideal ar fi sa aruncati o privire, din cand in cand, la felul in care se prezinta instalatia de sub chiuveta. Daca sesizati umezeala pe exteriorul tevilor, nu treceti situatia cu vederea. 

Pentru inceput, incercati sa identificati locul cu probleme. Stergeti tevile si imbinarile instalatiilor cu un servetel sau cu un prosop uscat si urmariti apoi care este locul care se umezeste mai intai. Este posibil ca problema sa porneasca chiar de la o slabire a legaturilor sau a filtrelor, asa ca indreptati-va atentia si catre imbinari si supape. Daca sursa scurgerilor apare langa un filet, strangeti filetul si verificati iar, dand drumul la apa. Daca picuratul nu se opreste, va trebui sa inlocuiti filetul sau garnitura din interior (in caz ca exista una uzata).

In cazul in care fisura s-a format undeva de-a lungul tevilor, puteti rezolva problema in mai multe feluri: fie aplicati pe zona respectiva o solutie pe baza de rasina epoxidica (gen Poxipol), fie izolati zona cu banda de cauciuc pe care o veti strange bine cu un colier in jurul tevii. Daca va confruntati cu o fisura de dimensiuni mai mari, cea mai buna solutie este sa apelati la un instalator care va lua cea decizia optima pentru problema cu care va confruntati.